Mou vizí je… (1. část)

Šperkuju program Cesta ženy zpátky k sobě a mám důležitou myšlenku.

Mou vizí je svět plný žen, které svou zářivostí inspirují ostatní, žijí šťastný a naplněný život, dávají silný příklad svým synům a dcerám o tom, jak se postarat o své štěstí. Ženy, které svou jemností a vnitřní ukotveností posilují své muže a podporují jedna druhou bez rivality. 

Pojďme si to rozebrat:

Mou vizí je svět plný žen… to joo, ale hlavně je to můj ženský ideál, ke kterému i sama směřuji. Je to krásná práce, každodenní, vytrvalá a je to objevná cesta sebepoznání a seberozvoje. Věřím, v nekonečnou hojnost lásky a bohatství, ale omezenou kapacitu nervového a energetického systému lidí. Na tom ve skrytu pracuji. Na rozšiřování osobní kapacity.

A kapacita systému se rozšiřuje tréninkem a regenerací. Trénink je vykračování z komfortní zóny a regenerací je sebeláska.

Zářivé a inspirující ženy…

To jsou ženy, které vědí kdo jsou, jak se o sebe postarat a taky vědí kam jdou. Nejdou samy, ale zbytečně neuhýbají z cesty. Když se umějí postarat o sebe, učí to i své okolí.

Znáš to rčení, že „Dej chudému rybu a nakrmíš ho pro jeden den. Nauč ho ryby chytat a nakrmíš ho pro zbytek života.“ Líbí se mi to. Stejné je to s uměním postarat se o své štěstí a pohodlí.

„Starej se a pečuj o své děti a bude o ně postaráno a ty budeš vyčerpaná. Nauč je, jak se o sebe postarat svým příkladem a bude postaráno o vás všechny.“

Ženy, které žijí naplněný život…

To jsou ženy, které objevily, co je jejich posláním. Našly co od nich svět potřebuje. (A není to primárně jen uklizený obývák a večere v šest.) Ženy, které mají naplněný život, mají především naplněné srdce a duši. A toho mohly dosáhnout když si dobře všímaly, kdo jsou uvnitř a kam je to v životě táhne. Co je baví, co jim zvedá energii. Pozorování se vyplatilo. Našly se.

Když se nechceš hledat, můžeš se pořád schovat za nějakou masku nebo do určité role. Třeba takovou dobrou skrýší je maska uspěchané a stále vytížené pečovatelky o stádo mrtvých koní. (Víš, jak to myslím?)

Naplněný život dává smysl. Tento smysl je ryze individuální záležitost. Naplň si ho něčím, co považuješ za důležité. Co je to? Co je to PRO TEBE?

Postarat se o své štěstí….

Ups, to je věc! Ženy se během života dostávají do různých situací. Jednou z těch tradičních je mateřství a závislost na manželovi. Když jsou vyčerpané a uvědomí si, že nejsou šťastné a začnou si vzpomínat: Byla jsem úspěšná studentka… začala jsem kariéru… nabízeli mi tyto pozice… tento plat… Hm. Co to je kurňa za pozici, na kterou jsem se se vším svým vzděláním a budování dostala? Plat nula, vážnost nula… nikdy nic není hotové, nikdy nic není správně, a všechno dělám jen stále dokola. Cítím se mizerně a moje jméno je… moment, podívám se do občanky.

Máš ve své situaci MOŽNOST POSTARAT SE O SEBE? Postarat se o své štěstí?

Vyjděme z bodu, kdy budeme předpokládat, že nikdo není zodpovědný za naše štěstí. Drsné. Musíme se tedy zbavit závislosti, abychom mohly přestat škemrat a čekat na drobky času, pozornosti, prostoru… které zbudou.

Někdy je to všechno velmi skryté. Když tě to neštve, neřeš to. Ale POSTAREJ SE O SVÉ ŠTĚSTÍ. Jestli nemáš podmínky, řeš to.

Tvůj partner nebo zaměstnavatel, není zlý, když se nestará jak by měl o tvé štěstí. Ale je zlý, když ti vytváří podmínky na kterých ty jsi závislá a jsou to podmínky, ve kterých se o své štěstí a pohodu postarat nemůžeš. Dostaň se z toho ven.

Pokračování příště.

Tereza Bošková
Jsem průvodkyně a motivátorka žen ke změně a odvaze. Jako lektorka kurzů a konzultantka feng-shui inspiruji ženy aby nacházely způsoby, jak proměňovat svůj život ZEVNITŘ ven a naučily se užívat si své ženské role a superschopnosti jako je citlivost plnými doušky. Jsem autorka online kurzů, kongresů a událostí, které tě zbaví strachu z potápění (do hlubin života).
Komentáře