Může být sebepoznání POSLÁNÍM?

„Pokud jste se někdy pokoušeli složit skládačku, pak víte, že každý jednotlivý dílek má zásadní význam pro celkové vyznění obrázku. Human Design nám ukazuje, že celé lidstvo je jako jedna obrovská božská skládačka a že každý z nás je jejím jedinečným dílkem. Pokud nevyjadřujete plný potenciál toho, kým jste, pak v podstatě ztrácíte či deformujete svůj osobní dílek skládačky. Největší dar, jaký můžete dát světu tudíž spočívá v tom, být co nejúplnějším vyjádřením sebe samých. (Citováno z knihy Human design od Karen Curry Parker.)

To je pecka, že? Jen si to představ. Ať už žiješ cokoliv, trápí tě cokoliv nebo si užíváš cokoliv, tvým největším úkolem na této zemi je BÝT SAMA SEBOU.

To mi zní jako fenomenální zjednodušení celého monstrózního hledání smyslu života, které trápí lidstvo od nepaměti!

Poznání sebe sama, být sama sebou, být v souladu se svým pravým já. To je velké zjednodušení, protože odpadá obrovský balast potenciálních adeptů na „ten největší životní úspěch“ (třeba vystudovat doktorát, založit a vést úspěšnou firmu, rozpoutat revoluci, zapsat se do Guinessovy knihy, být matka roku…)

Ne. Nic z toho.

Co když se po nás chce „pouze“ poznání sebe sama?

Cestu i cíl máš u sebe. Jsi to ty. Nic jiného nehraje roli. Jen si to představ. Všechno, opravdu VŠECHNO, co se kolem tebe děje, kdo tě obklopuje, co na tebe tlačí, co tě podporuje nebo ti podráží nohy,… to všechno je tady jenom jako kulisa. Jen jako doplněk k tomu, abys mohla sama sebe nějak prožívat. Všechno je to tady pouze proto, aby to posloužilo tobě. (Cítíš se teď důležitá?)

Prožívat sebe sama a poznávat kdo jsi.

Zjednodušili jsme to dostatečně? Fajn. A teď: „Co to přesně znamená, být sama sebou?“ „Vím vůbec kdo jsem?“ „Jak to poznám?“ „Vnímám se jinak, než mě popisují ostatní.“ „Necítím se v souladu.“

Někteří lidé mohou svůj nesoulad vnímat právě v těch cenných vnějších okolnostech, které to mohou ukázat:

  • Nejsou spokojení v práci a to co dělají jim nedává smysl. Necítí se v tom naplnění. Chybí jim energie a motivace.
  • Je těžké ráno vstát z postele, málo toho dává smysl.
  • Prožívají vlažné a nevýživné vztahy.
  • Život drhne a všechny dny jsou k uzoufání stejné.
  • Zdraví kolísá.

A proč se to děje?

Protože nejsme v souladu sami se sebou a k tomu třeba i dlouhodobě. To se potom VŽDYCKY někde ukáže.

Celkový obraz – velký božský plán

Vrátím se k úvodnímu citátu o skládačce. Život totiž chce kompletní a nedeformované dílky! Život se chce realizovat a chce, aby konečné dílo lidstva a světa bylo tvořeno ze zdravých a autentických dílků.

Když skládáš puzzle, taky chceš dílky, které můžeš umístit do celkového obrazu. Ale musí být jasné, jakou část tohoto celkového obrazu na sobě mají. Když skládám nádherný obraz a budu nacházet v hromádce puzzlíků jen samé „divno-dílky“ nebudu ho moct nikdy dokončit. „Divno-dílky“ se nedají použít.

Buď součástí velkého božského plánu a hledej způsoby, jak být více sama sebou.

Moje poslání

Cítím, že silná linka toho, co ve svém projektu Ritualuna dělám, je důležité poslání. Motivovat ženy a inspirovat je ke změnám, které jim pomohou žít více sebe sama. Hledat a nacházet své pravé já. Jít cestou zpátky k sobě.

Přináším zážeh odvahy, inspirace a odhodlání vydat se na cestu zpátky k sobě po velkém zmatení po výchově, mateřské a různých obdobích života, kdy jsme hodně následovaly někoho jiného. Cesta k sobě je velkou součástí života, pokud chceme nejen žít v lehkosti a plynutí, ale je to také zodpovědná volba vůči naší rodině, dětem a božství. Řekla bych dokonce, že je to určitá povinnost vůči Věčnosti.

Ale vraťme se zpátky k obyčejným praktikáliím každodenního života. Čím blíž jsme poznání toho, kdo skutečně jsme, tím snadněji se nám pak dělají rozhodnutí, které ten náš život tvoří a ovlivňují. Nebudeme dělat rozhodnutí, která jdou proti nám, že ne? Ale někdy jsme tak zmatení, že netušíme, co je pro nás skutečně dobré.

Proč cesta k sobě sama není jednoduchá.

Další věc je náš průvodce a nástroj MOZEK. On je evolučně nastavený tak, že je podezřívavý ke každé změně a novotě, kterou bychom v rámci životních změn chtěly zavézt. To nám ztrpčuje život. On prostě všechno nové označí jako NEBEZPEČNÉ.

Ochota učit se s věkem klesá. Další klacek pod nohy. Achjo. (To vysvětluje, proč mě více a více zajímá osobní rozvoj pro děti a dospívající. Přála bych svým dětem aby se v sobě a ve světě začaly učit vyznat dřív, než před důchodem 😀 :D)

Mým posláním je však dělat tu cestu sebepoznání zábavnou a systematickou tak, aby klientky s dospělým mozkem, které ke mě přijdou, měly šanci ty posuny udělat.

A tak mám metodu, která pracuje s dospělým mozkem, s přetíženým programem a se strachem udělat změnu. Funguje to. V programu Cesta ženy zpátky k sobě ji používám. Ale pokud právě teď není program otevřen, můžeš udělat důležité kroky už teď třeba v rámci Balíčku Vědomá žena na cestě k sobě. Je to balíček, kde najdeš workshop Vylaď si svůj pravý životní styl tak, aby se stal tvým zdrojem energie a prosperitu + záznam výzvy 4 dny na cestě k sobě. Pusť se do toho TADY>> A DOPŘEJ SI dávku sebepoznání, skvělou zábavu i výsledky.

Vykalibruješ si 5 témat svého života a mám zato, že s tou kalibrací nebudeš chtít přestat. Možná, že cestu k sobě proměníš ve svůj nový životní styl a to je přesně co jsem měla v záměru, když jsem balíček tvořila.

Však uvidíš, cesta k Balíčku Vědomá žena na cestě k sobě vede tudy>>

S láskou a podporou

Tereza Bošková

P.S. Vydej se na cestu sebepoznání a setkej se s tou nejzajímavější ženou svého života… sama se sebou!

Tereza Bošková
Jsem průvodkyně a motivátorka žen ke změně a odvaze. Jako lektorka kurzů a konzultantka feng-shui inspiruji ženy aby nacházely způsoby, jak proměňovat svůj život ZEVNITŘ ven a naučily se užívat si své ženské role a superschopnosti jako je citlivost plnými doušky. Jsem autorka online kurzů, kongresů a událostí, které tě zbaví strachu z potápění (do hlubin života).
Komentáře