Koupila jsem si bílé kecky aneb probouzení vnitřní Dívky.

Trvalo to celé dlouhé období, kdy jsem se cítila starší, než moje maminka, starší než snad i moje babička. Byla jsem otupělá svými starostmi, všechno mě tak trochu štvalo, na sebe jsem hodila vždy to, co bylo nejvíc po ruce a malovat se mi nestálo za tu námahu. To, jak jsem se cítila ani nebudu rozvádět.

Když ke mě dorazila zpráva o vnitřních archetypech, Dívka mi byla snad úplně nejvzdálenější ze všech.

Koukaly jsme na sebe jako dvě mimozemšťanky.

Bylo mi jasné, že přesně tam začíná moje osobní výzva a hledání cesty, jak se s ní opět skamarádit. Tak nějak jsem tušila, že bez ní to se mnou půjde rychle z kopce. Pokud ji neprobudím, jsem brzy tak zvaně K.O.

Nejdřív jsem si uvědomila, že hledání vnitřní Dívky souvisí s navázáním vztahu se svým vnitřním dítětem a to je veéééélké téma. Velké a krásné. Nesmírně léčivé. Jsem vděčná, že jsem s tím začala pracovat a začala se zajímat o svou vnitřní malou Terezku. Musím říct, že mnoho věcí se od té doby opravdu změnilo.

Pracujete i vy nějak se svým vnitřním dítětem?

Po nějaké době se s archetypem vnitřní dívky propojil také můj zájem o dlouhověkost a stárnutí bohyně. Dívka je totiž přesně ten archetyp, který nám udržuje jiskru v oku, zájem o život a o sex, lehkost a odvahu. To jsou charakteristiky mládí.

Následně mi také došlo, že Archetyp dívky je nutné uzdravit, probudit a pěstovat, pokud chci rozvíjet svou sexualitu a dostat se ze svého šedivého kalného zálivu někam na otevřené moře vzrušujících zážitků. Že i zlepšení sexuality začíná od archetypu Dívky.

Dívka je zkrátka klíč.

A tak jsem na své cestě za svou vnitřní dívkou, sbírám ji po střípcích a nadšeně opisuji od mladých dívek i (paradoxně) od starších žen.

Všimli jste si těch padesátiletých děvčat, která tančí životem, vypadají skvěle a mají jiskru v oku, o které se nám, třicítkám s malými dětmi může jen zdát? Já jich znám hned několik a hluboce mě inspirují.

Mladé dívky a holky na konci puberty mi zase připomínají, že to, co máme na sobě o nás nejen hodně vypovídá, ale také hluboce ovlivňuje pocity, které máme během dne. Uvědomila jsem si, že tepláky a pohodlné tričko od lakrumáku mi náladu nezvedne.

Tak jsem se rozhlédla, co se právě nosí, šla jsem a koupila si bílé kecky. Je to teď můj rituální předmět, mé propojení s Dívkou, můj silový šperk.

Už jste četli můj článek o zasvěcování oblečení a rituálních šperků? Myslím, že v něm najdete dobré tipy pro domácí velekněžku 🙂

***

Archetypy mi přijdou možná nejzajímavějším tématem ze všech, která se motají kolem života s rituály a ženskou spiritualitou. Fascinují mě. Líbí se mi jejich názornost a jasnost.

Začít od dívky se může zdát nudné, protože je tam přece ještě ta žhavá MILENKA nebo tajemná ČARODĚJKA či KRÁLOVNA. Ale neuspěchejte to. Dívka je opravdu zásadní.

Jestli chcete začít s archetypy pracovat jako se způsobem práce na svém životě, léčení, rozvoji a harmonizaci… Dívka je první.

Od Dívky už jsem ušla kus objevné cesty a fascinuje mě, jak se jednotlivé archetypy navzájem podporují, připravují jeden druhému pole a baví mě, jak se díky nim stáváme celistvější.

***

Když jsem o Archetypech natáčela video s Ivanou Megovou, znovu se mi dostavil ten pocit nadšení, který cítím, když o archetypy byť jen zavadím. Je to krásná brána do ženské spirituality, smysluplné a systematické práce sama se sebou. Cesta objevování a rozvíjení svého vlastního potenciálu.

Ivana mě při natáčení dojala k slzám. To, co říkala, se mnou velmi rezonovalo. Viděli jste to video? Je v kongresu Posvátné rituály pro život hned první den. Pracovně jsem Ivanu a její video nazvala DIVOKÁ KARTA CELÉHO KONGRESU. Bylo to jedno z posledních natáčení a úplně posunula laťku dosavadní úrovně. 🙂 (Do kongresu se stále můžete přihlásit zDARma »TADY«. )

Jak jste na tom se svou vnitřní dívkou vy? Pracujete nějak s archetypy?

T♥

Tereza Bošková
Jsem MATKA, MILENKA I STAŘENA. Jsem kněžka a průvodkyně, mentorka a tvůrkyně. Jsem propagátorka návratu posvátnosti do ženských rolí a autorka konceptu Budování domácího chrámu. Pořádám ženské kruhy, online události a semináře o vědomé ženské spiritualitě a ženství, které je posvátné a pozemské zároveň. Jednoduše a s hravostí ZPÁTKY K SOBĚ.

Jsem také autorkou online kurzu Budování domácího chrámu a půlročního programu Cesta ženy ZPÁTKY K SOBĚ..

Zajímá Tě, jaká byla moje cesta k práci s energií prostoru a domova?
Komentáře